IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските акции почти без промяна в днешната сесия

Инвеститорите остават предпазливи в навечерието на утрешните важни данни за заетостта в САЩ

19:31 | 02.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Европейските акции почти без промяна в днешната сесия

Европейските акции приключиха днешната сесия с минимални изменения, след като инвеститорите явно си поемат дъх от вчерашния скок, предава CNBC.

Акциите на строителните компании, засегнати неотдавна, продължиха да се възстановяват, подкрепени от серия добри новини от САЩ.

Индексът на водещите компании на Стария континент FTSEurofirst 300 отстъпи с 0,1% до 1 055 пункта. Вчера индексът скочи с 2,9% след силни данни за производството в САЩ и Китай, но все още изостава с 2,1% от пика си в началото на август, след като поредица лоши икономически данни за САЩ породиха страхове, че страната може отново да изпадне в рецесия.

Британският FTSE 100 прибави 0,1% до 5 371 пункта, германският DAX е на практика без изменение на ниво от 6 084 пункта, а френският CAC 40 се повиши с 0,2% до 3 631 пункта.

Макар че днешните данни от САЩ показаха неочаквано увеличение на предварителните договори за покупка на жилища, ръст в заводските поръчки и спад на новите молби за помощи при безработица, инвеститорите останаха предпазливи в навечерието на утрешните важни данни за състоянието на пазара на труда в Америка.

”Вчерашният ръст на европейските борси потвърждава, че страховете от нова рецесия са били преувеличени. В крайна сметка икономическите данни не са чак толкова лоши”, смята Марк Туати, ръководител икономически изследвания в Global Equities.

”Утрешните данни за заетостта в САЩ вероятно ще са разнопосочни, но занапред новините ще се подобряват, което създава благоприятни възможности за покупки при сегашните нива на фондовите пазари. Вижте само активността при сливанията и придобиванията”, казва той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още