IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРС: В края на годината може да очакваме поевтиняване на мобилните услуги

Влизането на новите цени на едро за мобилните оператори би трябвало да допринесе за това, смята председателят на комисията

13:57 | 03.09.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
КРС: В края на годината може да очакваме поевтиняване на мобилните услуги

В края на годината може да се очаква понижаване на цените на мобилните услуги. Причина за това е влизането в сила на по-ниските цени на едро за мобилните оператори, което стана на 1 юли, посочи председателят на Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ Веселин Божков.

Председателят на КРС изрази мнение, че се очаква в рамките на шест месеца цените на едро да повлияят на цените на дребно за потребителите на мобилни услуги. Според него не е необходимо да има пълна корелация, но се очаква при намаление от 50 на сто на цените на едро да се стигне до 15-20 на сто намаление на цените на дребно в края на годината.

Той изрази мнение, че предлаганите в последно време пакети от мобилните оператори дават надежда, че подобно намаление може да бъде достигнато заради конкуренцията.

На въпрос какво ще предприеме КРС, ако цените на мобилните услуги не паднат, Веселин Божков посочи, че комисията ще предприеме кръг от пазарни анализи. Ако резултатите от тях покажат, че мобилните оператори не проявяват гъвкавост, КРС ще им наложи специфични задължения, според закона, подчерта той.

По думите му такава е препоръката на Европейската комисия.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Lucifer
преди 13 години
Да бе, как ли не...те падат от 3 год. но все не ги усещаме нещо ....защо ли ???....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още