IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститор в молове у нас повишава вложенията си в Румъния

С новите инвестиции общата стойност на вложенията на фонда става 68 млн. евро

12:39 | 15.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститор в молове у нас повишава вложенията си в Румъния

Инвестиционният фонд European Convergence Development Company PLC (ECDC), който има няколко мола в България, обяви, че смята да вложи допълнителни капитали в два от своите проекти в Румъния.

Фондът ще инвестира 900 хил. евро във втората фаза от развитието на проекта Era Shopping Park & Iasi Galleria в румънския град Яш.

Това е част от по-голяма инвестиция на обща стойност 4,5 млн. евро. Общо 2,25 млн. евро ще бъдат предоставени от мажоритарния собственик на проекта, а останалата част – от компанията, управляваща търговския център Omilos Group.

Първата фаза на мола бе завършена през септември 2007 г. с брутна отдаваема площ от близо 46 хил. кв. м. Центърът е отдаден на 97% под наем, като сред основните наематели са Carrefour, Praktiker, Altex MG, Mobexpert и др.

Втората фаза предвижда изграждане на още 28 500 кв. м отдаваема площ, като проектът се очаква да бъде завършен през втората половина на 2011 г.

ECDC инвестира съвместно с базирания на Каймановите острови фонд Argo Capital Partners Fund Limited, който специализира в избрани инвестиции на развиващите се пазари.

Наред с това ECDC смята да инвестира 720 хил. евро в друг проект за мол в румънския град Орадеа, в северната част на страната. Инвестицията също е за втората фаза на проекта, като цялата стойност на изграждането на този втори етап се оценява на 3,5 млн. евро.

С тези инвестиции общата стойност на вложенията на фонда става 68 млн. евро.

У нас ECDC развива четири мола в Пловдив, Бургас, Сливен и Русе. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още