IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филми, които всеки предприемач трябва да гледа

Комедии, драми, трилъри и документални филми предават уроци, които вдъхновяват предприемачи от всички възрасти

09:08 | 16.09.10 г. 2
Филми, които всеки предприемач трябва да гледа

Два големи бизнес филма са на път да се появят на екран – „Уолстрийт – парите никога не спят“, вторият епизод на класиката на Оливър Стоун от 1987, и „Социална мрежа“ - за основаването и враждите, породени от сайта Facebook, в който ежемесечно активните потребители са близо 500 милиона души.

Факт е, че времената се менят изключително бързо. По времето на младия Гордън Геко мобилните телефони бяха с размерите на голяма тухла, а за интернет се споменаваше бегло. Двадесет и пет години по-късно, благодарение на Марк Цукерберг и други предприемачи в уеб индустрията, милиони млади хора имат по-богат виртуален живот от истинския.

Преди 25 години смартфоните и социалните мрежи, в този им вид, в който ги познаваме днес, изглеждаха футуристични, като най-добре това си проличава от старите ленти. Те лесно могат да покажат колко бързо се е развил светът, в който живеем.

Истината е, че около нас изобилства от филми за бизнес, макар че все още не е създаден такъв жанр. В много от тях има ценни съвети за предприемачество и мениджмънт – от избиране на подходящ клиент до подхващане на битка с конкуренцията.

Бърз поглед назад към киноиндустрията показва от кои филми може да се научат полезни уроци по бизнес.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
sisiko
преди 11 години
Ха, за къде сте без Дани де Вито във филма "Парите на другите". Ето това е жесток филм, наравно с "Уолстрийт" и "Социална мрежа"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 1
tinchev
преди 13 години
Пропуснати са много филми, но бих отбелязал например "Преследване на Щастието" с Уил Смит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
aglika_v
преди 13 години
дааааам, бих добавила и "Кръстникът", там също се говори за бизнес....макар и от по-друга гледна точка, и "Дявола носи Прада" - изводът - ако работата е твоя живот по-добре се постарай да имаш добри отношения с колегите, иначе накрая оставаш без нищо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още