IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново отварят две мерки за общини по Програмата за селските райони

Новият прием на проекти се отваря само за месец с бюджет общо за около 100 млн. евро

13:49 | 20.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Отново отварят две мерки за общини по Програмата за селските райони

От днес отново се приемат документите по две мерки по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), по които могат да кандидатстват общините, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Новият прием на проекти по ПРСР за общините се отваря само за месец с бюджет общо за около 100 млн. евро за мерките на програмата „Основни услуги за населението в селските райони” и „Обновяване и развитие на населените места”.

Общините могат да кандидатстват с проекти за изграждане на селски пътища, канализация, водоснабдяване и друга междуселищна инфраструктура. Ще се приемат проекти също и за създаване или модернизиране на съществуващи центрове за социални, културни, спортни и друг тип дейности, както и за реконструкция на църкви.

Общият размер на инвестициите по всички проекти, с които една община има право да кандидатства, не може да надхвърля 10 млн. евро за целия период на действие на ПРСР до 2013 г.

До момента по двете публични мерки на ПРСР са изплатени на общини авансово близо 290 млн. лв., с които стартира изпълнението на 250 одобрени общински проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още