IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатската комисия за ценни книжа е заделила 452 млн. долара за информатори

Лицата, сигнализиращи за нередности, ще получават до 30% от санкциите, когато те са за над 1 млн. долара

15:04 | 30.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Щатската комисия за ценни книжа е заделила 452 млн. долара за информатори

Щатската комисия за ценни книжа и фондови борси (Securities and Exchange Commission) е заделила 452 млн. долара за възнаграждения във връзка с информации за нередности, според новите правомощия на SEC, дадени й от закона Дод-Франк, обяви днес комисията в доклад за Конгреса, съобщава Bloomberg.

Хората, които подават сигнали до комисията, подпомагайки я в борбата с измамите, ще получават до 30% от санкциите, които SEC налага, когато те надвишават 1 млн. долара.

Американският конгрес даде права на комисията да увеличи премиите за получена информация, след като SEC бе обвинена, че не е установила пирамидната схема на Бърнард Мадоф, и че не успя да овладее порочните практики на Wall Street, които допринесоха за финансовата криза от 2008.

Преди законът Дод-Франк да влезе в сила, комисията за ценни книжа и фондови борси можеше да плаща единствено за сведения относно търговия с вътрешна информация.

Комисията досега не е изплащала възнаграждения по новия закон и все още обмисля конкретните параметри на програмата. Фондът, от който ще се плащат средствата, ще се набира отчасти от глобите, събирани от SEC, които не са изплатени на ощетени инвеститори.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
Чърчил
преди 13 години
и тук ако се вкара подобен закон ще стане мазало
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още