IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ноември стартира с ръст в цената на петрола

Доларът отстъпва в очакване на решенията на Фед и изборните резултати в САЩ, а това предизвиква интерес към инвестициите в суровини

08:59 | 01.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ноември стартира с ръст в цената на петрола

Цената на петрола стартира новата седмица с повишение, което се дължи основно на отстъпление в курса на щатския долар.

Зелените пари поевтиняват през последните дни в очакване на решенията на Федералния резерв за монетарната политика и новите стимули за финансовия сектор в САЩ, както и заради неясния резултат от частичните избори за законодателни органи в страната, съобщава Bloomberg.

Петролът се движи с ръст от 0,7 на сто до 81,96 долара за барел на електронната платформа на борсата в Ню Йорк. В петък черното злато отстъпи с 0,9 на сто до 81,43 долара за барел, в резултат на което ръстът за октомври бе сведен до 1,8 на сто.

Очакванията на пазарите са Фед да започне нова програма за увеличаване на ликвидността във финансовия сектор. Дали това ще стане така, ще разберем в сряда, когато приключва двудневното заседание на ръководителите на американската централна банка.

Какво може да се очаква от американския фондов пазар през новата седмица може да разберете тук.

Седмицата стартира с отстъпление на американския долар спрямо еврото до 1,4011 EUR/USD, след като в петък двете валути се търгуваха на ниво около 1,3950 долара за евро. Това е трети пореден ден, в който зелените пари губят позиции срещу единната валута.

На борсата в Лондон петролът от сорта брент повишава цената си с 0,3 на сто до 83,41 долара за барел. В края на миналата седмица брентът отстъпи с 0,55 на сто до 83,15 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още