IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регистърът със заповеди за събаряне на незаконни обекти може да стане публичен

Това може да стане и до края на годината, целта е да се следи за причините за забавяне на изпълнението на заповедите на ДНСК

13:07 | 01.11.10 г.
Регистърът със заповеди за събаряне на незаконни обекти може да стане публичен

Амбицията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е регистърът със заповедите на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за премахване на незаконни строителни обекти да стане публичен чрез страницата на МРРБ, съобщи министър Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Пред журналисти новият началник на дирекцията - Милка Гечева, представена днес от Плевнелиев, съобщи, че това може да стане до края на годината.

Според министъра чрез осигуряването на публичен достъп до регистъра ще може да се следи за причините за забавянето на изпълнението на заповедите на ДНСК и ще има яснота кой носи отговорност за това.

Гечева оповести плановете на дирекцията за следващите шест месеца.

Проверка в регистъра на ДНСК показва, че издадените заповеди за премахване на незаконни строежи са 7000, каза тя. Между 3000 и 4000 от тези заповеди са влезли в сила, а над 2500 са изпълнени, като реално са премахнати незаконните строежи.

Гечева съобщи, че остават около 1500 заповеди за премахване на незаконни обекти, които са влезли в сила и по тях се предприемат действия за изпълнението им. Амбицията на ръководството на ДНСК е по тези 1500 заповеди да се предприемат много бързи действия, за да се изпълнят максимален брой от тях в кратки срокове, включително и през следващите шест месеца, посочи тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още