IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнян Донев е новият председател на КРИБ

Новите членове на ръководството на организацията бяха определени с таен избор

10:30 | 05.11.10 г.
Огнян Донев е новият председател на КРИБ

Огнян Донев е новият председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Негови заместници са Левон Хампарцумян и Петко Димитров. Това решиха членовете на Управителния съвет на КРИБ, съобщи БТА.

Новите членове на ръководството на организацията бяха определени с таен избор на годишното Общо събрание на КРИБ. От 25-членния състав на Управителния съвет 15 души са новоизбраните.

В доклад на тема "Икономиката на България 2010: разходка по дъното или оттласкване" досегашният председател на КРИБ Иво Прокопиев препоръча от името на работодателската организация правителството да се възползва от новата предпазна кредитна линия, която предлага МВФ.

По думите на Прокопиев тази линия би била гаранция за макроикономическа стабилност и ще възстанови по негова оценка "поразклатено доверие на икономическата общност по отношение на посоката, към която страната върви".

Правителствената прогноза от 3,6 на сто ръст през следващата година е в горната граница на различните прогнози за растеж през 2011 година, които се движат между 1,5 и 3,5 процента, каза още Прокопиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още