IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AIG с 2,4 млрд. долара загуба въпреки множеството продажби на активи

Оперативната печалба е по-добра от очакваното, но въпреки това резултатите остават негативни

17:00 | 05.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
AIG с 2,4 млрд. долара загуба въпреки множеството продажби на активи

Спасената от американското правителство застрахователна компания AIG обяви загуба от 2,4 млрд. долара за третото тримесечие на годината. Този негативен резултат се равнява на 17,62 долара на акция, а за същия период на миналата година беше отчетена печалба от 455 млн. долара, или 68 цента на акция.

Компанията излиза на загуба въпреки осъществената през тримесечието продажба на доста от нейните активи по света. Това показва, че за AIG е доста трудно да събере сумата от 100 млрд. долара, която й бе предоставена от американското правителство в разгара на кризата, пише Ройтерс.

Оперативните резултати за третото тримесечие, без отчитане на еднократни ефекти, показват загуба от 200 млн. долара, или 1,47 долара на акция. Предварителните очаквания на анализаторите бяха този показател да бъде в размер на 1,35 долара на акция.

Днес акциите на AIG губят 0,4 на сто до 44,57 долара за брой. От началото на годината обаче те са поскъпнали с близо 50 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още