IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизмът на борсата в САЩ се изчерпа

Индексите поеха надолу едва два дни, след като бяха завладени от еуфорията покрай новите мерки на Федералния резерв

18:07 | 05.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Оптимизмът на борсата в САЩ се изчерпа

Борсовите индекси в САЩ започнаха днешната сесия разнопосочно, но постепенно негативните настроения взеха превес и те се оцветиха в червено. Това се случва въпреки позитивните данни за пазара на труда, които бяха публикувани по-рано днес.

Те показаха, че през октомври в страната са създадени над 150 хил. нови работни места в частния сектор. Това обаче не се оказа достатъчно за запазване на оптимизма от последните дни и индексите не успяха да продължат своя възход.

Основният показател на борсата в САЩ Dow Jones Industrial Average отстъпва с 0,25 на сто до 11 405 пункта два часа и половина след старта на сесията в Ню Йорк. Широкият индекс S&P 500 пък се движи без промяна спрямо вчера при 1 221 пункта.

Спадът на индексите показва, че пазарните участници вече не приемат така оптимистично новината, че Федералният резерв ще отпусне ликвидност за още 600 млрд. долара на финансовите пазари.

Днес златото постави нов исторически рекорд от над 1 394 долара за тройунция, а петролът се движи с минимален спад от 0,25 на сто до 86,27 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 05.11.10 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още