IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Европа нагоре заради висока активност в корпоративния сектор

Добрите данни за продажбите на дребно в САЩ също подкрепиха индексите на Стария континент

19:24 | 15.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Европа нагоре заради висока активност в корпоративния сектор

Борсовите индекси на пазарите в Западна Европа приключиха днешната сесия с повишения. Те дойдоха заради повишената активност в корпоративния сектор, както и заради добрите данни за продажбите на дребно в САЩ, съобщава MarketWatch.

Регионалният индекс Stoxx Europe 600 се повиши с 0,8 на сто до 272,36 пункта. В Германия DAX също напредна с толкова и приключи търговията при 6 790 пункта. Във Франция и Великобритания основните индекси добавиха съответно 0,86 и 0,41 пункта.

Настроенията сред инвеститорите бяха преобладащо позитивни, тъй като се наблюдава все по-висока активност в корпоративния сектор. Акциите на MAN поскъпнаха с 6,5 на сто, след като стана ясно, че компанията ще се слее с шведската Scania.

Акциите на британската компания Invensys пък поскъпнаха с 9 на сто заради спекулации, че тя е цел за придобиване от страна на китайската China Southern Rail.

Сред основните събития, които днес попаднаха във фокуса на пазарите, е новината, че Ирландия няма да иска помощ от Европейския съюз на този етап, както и че Гърция е държавата с най-висок дефицит в ЕС за миналата година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 15.11.10 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още