IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП отново пуска на търг злато и скъпоценни камъни

На желаещите се предлагат 2 килограма бижута от злато и платина, инкрустирани с естествени и синтетични камъни

18:51 | 22.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
НАП отново пуска на търг злато и скъпоценни камъни

Близо 2 килограма бижута от злато и платина, инкрустирани с естествени и синтетични камъни – брилянти, рубини, изумруди и сапфири, се предлагат на търг от столичната НАП, съобщават от приходната агенция.

Това е вторият търг за продажбата им, като на първия не са се явили кандидат-купувачи. Бижутата са задържани на митница Калотина при опит за нелегален внос в България и са отнети в полза на държавата по съдебен ред.

В момента накитите се съхраняват в Монетния двор на гара Искър.

За продан са обявени 218 броя колиета, гривни, пръстени, обеци, синджири, медальони и брошки. 80 от тях са единични бройки. Изделията са с различен дизайн, качество и година на изработка.

Почти всички са с вградени скъпоценни камъни, а няколко – с перли. Предлагат се например гривни от бяло злато, 18 карата, инкрустирани със 100 и повече брилянта и различен брой сапфири, атрактивни брошки с форма на паун и пума от бяло и жълто злато, 18 карата, с вградени брилянти, рубини и сапфири. Повечето изделия имат съвременен дизайн и са изработени от 18-каратово злато.

Малка част от накитите са от злато 14 карата. Всички изделия са маркирани с държавен знак за качество след извършен анализ в Лабораторията за контрол върху изделия от благородни метали.

Кандидат-купувачите могат да огледат накитите в работните дни от 24 до 26 ноември, като предложенията за участие в търга се представят също в посочения период, в сградата на ТД на НАП – София.

За да участват в търга, желаещите трябва да преведат депозит в размер на 20% от началната продажна цена на съответната група накити, за която смятат да наддават.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още