IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ

Дружеството поскъпна с 42% през настоящата седмица на БФБ след предположения, че в края на миналата е бил продаден пакетът на Landsbanki Luxembourg

08:59 | 27.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Акция на седмицата - Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ

Книжата на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката Акция на седмицата, след като поскъпнаха с 42% в търговията на БФБ през последните пет дни.

АДСИЦ-ът оглави по седмичен ръст компаниите на борсата, като изключим две дружества с обороти под 100 лв.

Акциите на Интеркапитал приключиха седмичната търговия на ниво от 2,01 лв. за брой, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 12,1 млн. лв.

През седмицата в 35 сделки бяха изтъргувани 8 860 акции на дружеството на обща стойност от 16 560 лв., като основната част от оборота бе съсредоточена в първите два дни.

В понеделник книжата поскъпнаха с 33%, във вторник ръстът достигна 52%, а в края на седмицата той бе ограничен до 42%.

Ръстът в началото на тази седмица дойде след предположения, че в края на миналата седмица Landsbanki Luxembourg S.A. е успяла да продаде пакета си акции в дружеството. Това породи оптимизъм, че няма да има натиск за повече продажби на акции.

Миналия петък на извънборсов пазар на БФБ-София се сключи сделка за 271 795 акции на АДСИЦ-а по 1 лв./бр.

Във вторник сделка с 293 130 акции (4,88%) от капитала на Интеркапитал беше сключена на борсата във Варшава, като постигнатата цена от 4,30 злоти за акция (около 2,15 лв.) бе равна на цената на затваряне на БФБ в същия ден.

Landsbanki Luxembourg, която притежаваше 311 703 акции (5,19% от капитала) на Интеркапитал, по-рано през ноември понижи дела си до под 5% (т.е. приблизително под 300 хил. акции).

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.
 

Свързани компании:

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още