IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните продават почивна база в Шкорпиловци, складове в София и други имоти

Столичната НАП очаква над 1 млн. лв. от над 20 търга за движими и недвижими активи на длъжници

12:48 | 30.11.10 г.
Данъчните продават почивна база в Шкорпиловци, складове в София и други имоти

Повече от 20 търга за продажба на движими и недвижими активи на длъжници ще проведе столичната дирекция на Националната агенция за приходите до края на годината, съобщиха от ведомството. Очакванията са от реализираните търгове в хазната да постъпят над 1 млн. лв.

Публичните изпълнители пристъпват към продажба на имуществото на длъжниците, тъй като са изчерпани всички други законови възможности за погасяване на дълга и от страна на задължените лица няма воля за съдействие при уреждане на публичните вземания, посочват от НАП.

На търг ще бъдат предложени 13 недвижими имота, като сред тях са почивна база в курортен комплекс „Шкорпиловци”, складови бази в район „Суха река – Ботевградско шосе” и в кв. Ботунец, 10 600 кв. м земя с построените върху нея сгради в с. Гара Бов и други.

Собственик на морската база в Шкорпиловци е софийска фирма, натрупала задължения към бюджета в особено големи размери. Освен с базата, спечелилият търга купувач ще се сдобие и с близо 5 декара прилежаща към нея земя, както и с два търговски обекта с обща РЗП от близо 400 кв. м. Обявените за продан сгради са построени през 1985 г. Началната тръжна цена е 190 хил. лв., като за да участват в наддаването, кандидатите трябва да преведат депозит от 38 хил. лв. Оглед на имота ще може да се прави от 1 до 10 декември. В столичната НАП на ул. „Триадица” 2 могат да се видят снимки на продавания имот.

Друга софийска фирма, обявена в несъстоятелност, ще се раздели с имотите си в кв. Ботунец. Продават се 13 сгради, като 3 от тях са складови бази. Повечето от сградите са в сравнително добро състояние и са разположени в охраняемата зона на Кремиковци. Те могат да се купуват поотделно, като най-скъп е един от складовете за цимент с площ от 1824 кв. м и начална тръжна цена от 135 061 лв.

Продават се и два склада в мазето на новопостроена жилищна сграда в софийския район Подуяне, местността „Суха река – Ботевградско шосе”. Единият е с РЗП от почти 133 кв. м и началната му цена е 119 хил. лв. Другият се предлага за 168 хил. лв. и площта му е почти 187 кв. м.

Без половината от дворното си място и от построената в него къща ще остане собственикът им от гр. Гоце Делчев. Имотът се намира в града и включва 700 кв. м двор и жилищна сграда, състояща се от 100 кв. м мазе, 200 кв. м партер, първи и втори етаж - по 200 кв. м всеки. Наддаването за имота ще започне от 223 300 лв. За участие в търга е необходимо да се внесе депозит от 44 600 лв.

В Ботевград ще бъде изнесен на публична продан парцел от 9985 кв. м, заедно с разположения в него цех за подготовка на профили със застроена площ от 5616 кв. м.

Продават се още мандра в с. Катунци, община Сандански, помпена станция в Етрополе, фурна и гостилница в Земен, свинарник в Копривщица и др.

За втори път на търг се предлагат и осем автобуса Мицубиши Маратон, собственост на голяма столична транспортна фирма. В зависимост от състоянието им началната тръжна цена варира от 11 200 лв. до 23 040 лв. за автобус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още