IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видин гласува проект за туристически атракции на крепостта за 4,8 млн. лв

Дейностите по реализирането на проекта трябва да приключат до края на 2011 година

11:40 | 28.12.10 г.
Видин гласува проект за туристически атракции на крепостта за 4,8 млн. лв

Общинският съвет във Видин отново ще гласува утре съфинансиране на проект за туристически атракции на крепостната система, след като на предишното заседание отхвърли предложението, съобщи БТА.

Проектът за туристически атракции на крепостната система и подобряване на градската среда в близост до нея е на стойност 4,8 млн. лв. и е одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Дейностите трябва да приключат до края на 2011 година.

Общински съвет Видин трябва да одобри на свое заседание утре допълнително 250 хиляди лева от общинския бюджет за дофинансиране на проекта "Видинска крепостна система Калето", тъй като изискването е общината да участва с 15 процента от общата му сума.

По проекта "Видинска крепостна система "Калето" ще бъде консервирана и реставрирана крепостната система във Видин от "Еничар капия" до крепостта "Баба Вида". В капията ще бъде изграден амфитеатър върху крепостната стена, ще бъде възстановен и почистен ровът и запълнен с вода, предвидено е и изграждане на подвижен мост и осигуряване на лодки.

Различни атракции, свързани със забавления на деца и туристи, ще бъдат изградени в участъка до "Баба Вида", както и аудио гид система за превод на седем езика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още