IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великобритания с пилотен проект за управлението на 6 млн. кв. м държавни имоти

Проектът предвижда на първи етап създаването на фондове за управлението на имотите в Лондон и Бристъл

16:05 | 01.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Великобритания с пилотен проект за управлението на 6 млн. кв. м държавни имоти

Британското правителство стартира пилотен проект, който цели да оптимизира използването на държавни имоти с обща площ от над 6 млн. кв. м.

Според проекта правителството ще създаде фондове за имоти, които ще управляват офис и административните площи в Лондон и Бристъл, които са предвидени да влязат в първата фаза на проекта.

След проведен търг правителството е избрало консултантските компании Savills и Jones Lang LaSalle, които да помогнат за създаването на фондовете за имоти.

Компаниите са били избрани сред 12 кандидати за проекта, който предвижда управление на активи, оптимизация на използваното офис пространство и продажба на ненужните имоти, част от правителствения фонд, пише Property Week.

Наред с това е била наета и Deloitte, която ще консултира във финансов аспект фонда, чиято дейност се очаква да стартира през април.

Ако проектът бъде успешен, са планирани подобни фондове и за имотите на правителствените структури в други части на Великобритания.

Сред останалите компании, участвали в търга, са CB Richard Ellis, Colliers International, Drivers Jonas Deloitte, DTZ, GVA Grimley, Knight Frank, Lambert Smith Hampton и др.

По време на конференция през ноември 2010 г. от правителството са казали, че на този етап не се предвиждат мащабни продажби на държавни имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още