IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза АД провежда едни от първите дистанционни общи събрания

Ще се гласува преструктуриране на кредит към ЕБВР, като може да се гласува със стандартно писмо или с e-mail, подписан с универсален електронен подпис

12:59 | 22.02.11 г.
Свилоза АД провежда едни от първите дистанционни общи събрания

Свилоза АД ще бъде една от първите публични компания в България, която ще проведе дистанционно общо събрание на акционерите си. Събитието е насрочено за 2 април 2011 г. в гр. Свищов.

През миналата година възможност за дистанционно гласуване дадоха Монбат, Билборд и други дружества.

На събранието на Свилоза АД ще може да се гласува чрез стандартно писмо, изпратено по пощата или куриер, както и с e-mail, подписан с универсален електронен подпис и пратен на svilosa@svilosa.bg.

Документът, изпратен със стандартна поща, трябва да съдържа данни за идентификация на акционера; брой на акциите, за които се отнася; дневен ред на въпросите, предложени за обсъждане на конкретното заседание на общото събрание на акционерите на дружеството, съгласно обявената в Търговския регистър покана за свикване на общо събрание на акционерите; предложенията за решения по всеки от въпросите от дневния ред; начин на гласуване по всеки от въпросите в дневния ред (за всеки от въпросите от дневния ред трябва да се посочи само един от изброените начини на гласуване: «За», «против» или «въздържал се»); дата и подпис;

Акционерите ще гласуват за преструктуриране на кредит от ЕБВР за Свилоза АД и дъщерното й Свилоцел.

Размерът на главницата към 31 декември 2010 г. е 18 млн. евро. Размерът на начислените и неплатени лихви е 1,5 млн. евро. Разходите по управление на заема са 239 хил. евро. За януари 2011 г. има неплатени лихви в размер на 87 хил. евро.

Предвижда се главницата да бъде предоговорена на максимум 21 млн. евро, а началото на плащанията по нея да започнат през март/април 2011 г. Крайният срок за погасяване според предложението е октомври 2015 г., а лихвата - 3-месечен EURIBOR + 3,5% надбавка.

Предлага се крайната погасителна вноска по заема да е 6,2 млн. евро през 2015 г., както и да бъдат платени допълнително 4 млн. евро извън погасителния план, с цел по-бързото погасяване на задължението.

В предложението е заложено допълнителните плащания да бъдат осигурени от приходи по делото на Свилоцел ЕАД срещу Andritx OY, 60% от превишението на планираните свободни парични средства по бизнес план и заем от мажоритарния акционер на Свилоза АД - А.Р.У.С Холдинг АД до размера на попълване на сумата от 1 до 3 млн. евро.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поскъпват с 90% до 1,9 лв. за акция и 60,3 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още