IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Александър Цветков предлага ДКЕВР да контролира и цените на горивата

ДКЕВР може да налага пределни цени на горивата, ако се стигне до извънредни мерки за контрол на печалбите в сектора, коментира министър Трайчо Трайков

17:16 | 14.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Александър Цветков предлага ДКЕВР да контролира и цените на горивата

Да се обмисли въпросът за контролиране на цените на горивата от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) предлага министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, като една от мерките във връзка с поскъпването на горивата, съобщи Дарик радио. Министърът е уточнил, че предложението идва от превозвачите. Друга мярка е намаляване или премахване на акциза върху биодизела.

Очаква се становището на финансовото министерство по някои от мерките, допълни Цветков и поясни, че до сряда трябва да бъдат готови съответните разчети.

Транспортният министър обобщи, че във финансовото министерство се работи по разчети за намаляване или премахване на акциза върху биодизела, който е компонент на дизела като продукт.

„Случаят е извънреден, тъй като цените на горивата бележат рекордни стойности в страната и не само у нас, а в почти целия свят", коментира Александър Цветков.

ДКЕВР може да налага пределни цени на горивата, ако се стигне до извънредни мерки за контрол на печалбите в сектора. Това коментира по въпроса от своя страна при посещението си в Пловдив министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, цитиран от БТА. 

По-рано днес премиерът заяви, че е възложил да се направи запитване до ЕК възможно ли е у нас акцизът върху горивата да падне под минималния за ЕС. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Батя
преди 13 години
Тоя министър е пълен ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
adminskiGyz
преди 13 години
Ако ще регулира както регулира разпределителните дружества - по-добре НЕ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още