IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителството ускори спада си през март до над 3% на месечна база

На годишна база спадът е над 19%, формиран предимно от отрицателния темп при инженерното строителство

12:05 | 09.05.11 г. 1
Строителството ускори спада си през март до над 3% на месечна база

През март 2011 г. индексът на продукцията в сектор „Строителство”, изчислен въз основа на сезонно изгладени данни, е с 3,1% под нивото от предходния месец, сочат предварителни данни на Националния статистически институт.

Отчетеното понижение за февруари на месечна база беше 1,1%, като то е коригирано на -2,3%, а намалението от 0,8% през януари впоследствие е ревизирано на -1,7%.

Календарно изгладените данни показват спад от 19,1% на строителната продукция през март 2011 г. в сравнение със същия месец на 2010 г.

През март 2011 г. индексът на произведената строителна продукция, изчислен от сезонно изгладени данни, е под равнището на предходния месец, като продукцията от строителство на сгради намалява с 2,2%, а гражданското/инженерното строителство - с 1,9%.

На годишна база намалението на строителната продукция през март 2011 г. се определя предимно от отрицателния темп при гражданското/инженерното строителство, където спадът е 23,8%, изчислен от календарно изгладени данни, а в сградното строителство намалението е 14,7%.

За изчисляване на индексите се използва получената информация за отработеното време в строителството от месечно извадково наблюдение на строителни предприятия, чиято продукция надхвърля 75% от общата строителна продукция в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
hellwitch
преди 12 години
Март е малко лош за статистика в строителството месец. Спада е ясен, но основна причина може да са повече студени дни в сравнение с миналата година и разни такива метеорологични фактори. Но при всички случай строителството още е на отрицателната страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още