IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan обяви ръст на печалбата за второто тримесечие

Увеличението е до 5,4 млрд. долара, или 1,27 долара на акция, спрямо 4,8 млрд. долара за аналогичния период на 2010 г.

17:22 | 14.07.11 г.
JPMorgan обяви ръст на печалбата за второто тримесечие

JPMorgan обяви по-висока печалба през второто тримесечие на 2011 г., подкрепена от по-ниските разходи за лоши кредити, съобщи Ройтерс.

От компанията посочиха, че през тримесечието печалбата е достигнала 5,4 млрд. долара, или 1,27 долара на акция, докато за същия период на предходната година е била в размер на 4,8 млрд. долара, или 1,09 долара на акция.

Резултатът бе подпомогнат и от липсата на данък във Великобритания върху бонусите на банкерите през второто тримесечие на 2011 г., докато през същия перод на миналата година това струваше на компанията по 14 цента на акция.

„Мнозина, включително и аз, очакваха отслабване на банките ... Това е положително тримесечие като цяло и е отражение на лидерската роля на Джейми Даймън (изпълнителният директор на компанията - бел. ред). Беше тежко тримесечие, но ... не очаквайте подобни резултати от останалите големи банки“, заяви Мат МакКормък, портфолио мениджър в Bahl & Graynor Inc.

„Инвестиционното банкиране е силен елемент, но не знам колко дълго ще продължи от корпоративна гледна точка – дори да има дългова криза и в други региони, доверието е нещо, което те ще трябва да управляват“, добави МакКормък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още