IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Споразумението за обезпечение на финландската помощ за Гърция не е на дневен ред

Това е заявил ирландският финансов министър Майкъл Нуунън, като идната седмица предстои междудържавна среща по въпроса в Берлин

20:01 | 01.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Споразумението за обезпечение на финландската помощ за Гърция не е на дневен ред

Спорното обезпечение, което Финландия поиска от Гърция, за да се включи във втория спасителен финансов пакет за затъналата в дългове държава, не стои на дневен ред, като в момента се работи над ново споразумение, е заявил ирландският финансов министър Майкъл Нуунън, цитиран от Ройтерс.

Финландия бе постигнала двустранна договорка, според която в замяна на участието на страната в спасителния план за Гърция, Атина трябваше да прехвърли определена сума в сметките на финландската държава като гаранция.

Това предизвика подобни искания и от други европейски държави, като Австрия заяви, че всички страни трябва да бъдат третирани еднакво.

Финансовите министри на Германия, Нидерландия и Финландия ще се срещнат идния вторник в Берлин, за да обсъдят въпроса, е заявил днес германски правителствен източник. Според анализатори споровете могат да осуетят втория финансов пакет за Гърция.

Според холандският финансов министър Ян Кес де Ягер, който е оптимист за решаването на проблема, еднакво третиране на кредиторите ще е възможно, ако се премахне двустранната договорка между Финландия и Гърция.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още