IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: България е против общото корпоративно облагане в рамките на ЕС

Правилата за прилагането на кохезионната политика на ЕС трябва да бъдат опростени, заяви премиерът в парламента

13:43 | 09.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Премиерът Бойко Борисов<em>.&nbsp;Снимка: БТА</em></p>

Премиерът Бойко Борисов. Снимка: БТА

България е против въвеждането на обща основа за облагане с корпоративен данък в Европейския съюз (ЕС). Това бе един от акцентите в доклада на премиера Бойко Борисов за приоритетите на България по време на унгарското председателство на ЕС (януари - юни 2011 г.), който бе представен пред парламента.

Според Борисов въвеждането на консолидирана система за изчисляване на данъчната основа на дружествата ще лиши Евросъюза от конкурентните предимства на разнообразието и така ще се стигне до отлив на чуждестранни инвестиции.

Българското правителство успя да възстанови позицията си на държава членка с фискална стабилност, каквато беше препоръката на ЕК, отбеляза също премиерът. Сред приоритетните въпроси по време на унгарското председателство той отбеляза стратегията на ЕС за Дунавския регион и активната работа на България по този документ.

В дебата за бъдещето на общата селскостопанска политика след 2013 година България отстоява позицията, че директните плащания са задължителен елемент, който трябва да продължи да се прилага, заяви премиерът.

Той каза още, че подкрепяме принципно обвързването на разходите по бюджета на ЕС с целите на Стратегия 2020. В същото време ще поддържаме позицията си, че кохезионната и общата селскостопанска политика трябва да запазят своето място в бюджета на ЕС.

Правилата за прилагането на кохезионната политика на ЕС трябва да бъдат опростени. След 2013 г. тази политика трябва да остане насочена към намаляването на регионалните различия и към подпомагането на най-слабо развитите райони, отбеляза Борисов.

Трябва да продължи опростяването на правилата за прилагането й, допълни премиерът.

По отношение на присъединяването на България към Шенгенското пространство министър-председателят заяви, че след констатацията, че България е изпълнила предварителните условия, ще настояваме за присъединяването ни в най-кратки срокове.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
NickyDickinson
преди 12 години
Доста екстраваганто мнение. Или може би ирония? Мисля си, че и двете персони са политически несъстоятелни и трагикомични.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 4
the_evil_lord_Darth_
преди 12 години
Бих гласувал за президенска двойка Президент - Симеон Сакскобуркготски и Вицепрезидент - Георги Първанов. Така какъвто и строй да дойде ще си имаме Император и Церемониалмайстор, които искат най-доброто за народа си. Георги Първанов спря всички спекулации със произведеното в резултат на българо-съветската дружба, сега е време Симеон Сакскобуркготски да запуши устите на германците за българогерманската дружба и да спре всички спекулации на Европейския Съюз с подписа на баща му казвайки не, на всички военни игри които са замислили, защото излизат много скъпо на всчики ни. Мисля че репликата "Ще ви оправя за 800 дни" означаваще, "продам ли имуществото си бих ви издържал 800 дни", а не "мога да напълня гърлата на всички просяшки партии дето се издържат, с просия, глад и мързел". В Президенската Институция Императорът Симеон Сакскобуркготски не би дължал на нито една партия нищо и би оправил много от спекулациите с миналото, които дават отражение в настоящето! Да живее България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още