IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първичното публично предлагане на Манчестър Юнайтед пред временно отлагане?

Волатилността на пазарите спъва намеренията на собствениците на клуба, но все още е възможно листването в Сингапур да се осъществи през четвъртото тримесечие, твърди източник на Ройтерс

21:20 | 20.09.11 г. 1
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Шампионите на английската Висша лига Манчестър Юнайтед за момента задържат плановете си за първично публично предлагане за 1 млрд. долара в Сингапур заради волатилността на пазарите, но все още планират листване преди края на годината, заяви пред Ройтерс източник, свързан с операцията.

„Те не са готови да започнат заради начина, по който изглеждат пазарите. Макар да имат одобрение за листване, те със сигурност не възнамеряват да го направят веднага и изчакват удобния случай“, посочи източникът.

Според него решението за отлагането е взето поне преди седмица.

„Все още обаче е възможно до стане през четвъртото тримесечие“, добави той.

Първоначалното намерение на Манчестър Юнайтед бе тяхното IPO да стане в средата на октомври.

Клубът получи разрешение от фондовата борса в Сингапур през септември.

До голяма степен първичните публични предлагания по света са в застой, тъй като фондовите пазари, които се сринаха в началото на август, все още се клатушкат заради проблемите с дълговата криза в еврозоната.

Сингапурският индекс FTSE Straits Times все още е с 13,5% под нивото си от началото на август, понижавайки вероятната стойност, достижима от компаниите, осъществяващи първично публично предлагане.

Въпреки това активността на фондовите пазари в Азия показва признаци на съживяване, по-силни от тези в Европа и САЩ, като редица компании обявиха планове за продажба на акции в Хонконг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
VKVK
преди 12 години
IPO само след като Бербатов вкара гол :) :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още