IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на биографията на Джобс скочиха с над 42 000%

Поръчките за книгата в онлайн книжарницата Amazon я изстреляха за няколко часа от 424-о на първо място по продажби

16:18 | 06.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	В Токио отдават последна почит на Джобс.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

В Токио отдават последна почит на Джобс. Снимка: Ройтерс

Биографията на основателя на Apple Стив Джобс, който почина след продължително боледуване, се нареди на първо място през изминалата нощ по продажби на сайта Amazon.com, предаде Hollywoodreporter.com.

В класацията на Amazon “Movers & Shakers” книгата е лидер, след като продажбите й нараснаха с цели 42 000%, след като Apple анонсира смъртта му. Така тя се придвижи от 424-о място на първото място по продажби в книжарницата на Amazon и на 4-о в онлайн книжарницата на Barnes & Noble.

Дебелата над 440 страници книга Steve Jobs трябва да се появи на пазара в САЩ на 21-и ноември, издадена от Simon & Schuster. Засега издателите не са коментирали дали преждевременната смърт на мениджъра няма да стане причина за по-ранен дебют на автобиографичната книга. 

Оригиналното заглавие на книгата е iSteve: The Book of Jobs. Автор на биографията е Уолтър Айзъксън, който в миналото е изпълнявал престижни длъжности, сред които влизат постът изпълнителен директор на CNN и редактор на списание Time. Айзъксън е автор и на бестселъри за Бенджамин Франклин и Хенри Кесинджър.

Междувременно стана ясно, че в Холивуд вече се замислят за екранизация на биографията. До момента не е бил сниман нито един филм за създателя на Apple, освен „Пиратите от Силициевата долина" по книгата „Пожар в долината“ на Пол Фрайбергер.

Също днес стана ясно, че американското издателство Agate Publishing ще издаде в края на октомври сборник с мисли на Стив Джобс. Според Fox News сборникът „Аз съм Стив: Стив Джобс за себе си“ ще съдържа над 200 мисли на съоснователя на Apple. Цитатите са от негови интервюта за различни издания, публични лекции и статии. Издателят Дъг Зейбълд отбеляза, че книгата ще послужи като добро допълнение към официалната биография на Стив Джобс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още