IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street задълбочи спадовете

Fitch предупреди, че разпространяването на дълговата криза в Европа представлява риск и за американските банки

23:27 | 16.11.11 г. 2
Wall Street задълбочи спадовете

Индексите на Wall Street задълбочиха спадовете в днешната сесия, тъй като дълговата криза в еврозоната остана във фокуса на инвеститорите.

На финала на търговията Dow Jones изгуби 1,58% до 11 906 пункта, S&P 500 падна с 1,66% до 1 237 пункта, а Nasdaq се понижи с 1,73% до 2 640 пункта.

“Пазарите сякаш се разконцентрираха, прескачат от едно събитие на друго”, коментира за MarketWatch Робърт Павлик от Banyan Partners.

Спадовете на индексите се задълбочиха, след като председателят на Федералния резерв на Бостън Ерик Розенгрен заяви, че проблемите на Европа може би изискват координирани действия на Фед и Европейската централна банка (ЕЦБ).

В допълнение рейтинговата агенция Fitch предупреди, че разпространяването на дълговата криза в Европа представлява риск и за американските банки. “Докато кризата в еврозоната не бъде разрешена своевременно и по подходящ начин, перспективата пред американската банкова индустрия може да се влоши”, пише в изявление на агенцията.

Според анализатори основният проблем на Европа остава политически и кризата изисква чисто политически решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
"От всичко, което би могло да се измисли, за да се измами работещото човечество, нищо не е толкова ефективен, колкото въвеждането на хартиените пари. "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Само преди 40 години, доларът наистина бе долар, но вече не е. Реалната му стойност днес е стойноста на печатарската хартия само(мастилото е на загуба). Групата на Бразилия, Русия, Индия и Китай, известна накратко като БРИК вече играе много по-силна роля в световната икономика. БРИК отдавна настоява за изваждането на долара, като платежно средство. Интересното е, че икономиката на БРИК расте, а икономиката на Европейския съюз и на САЩ буксува на едно място. Медиите съобщават, че съперниците на САЩ за глобално превъзходство се срещат скрито (и не съвсем скрито) и обсъждат как да намалят ролята на американския долар в международната търговия. Самият факт, че Бразилия, Русия, Индия и Китай решиха да се обединят в група, е вече много важен, защото заедно те притежават 43% от световното население. До 2030 г. тези 4 страни ще произвеждат и 33% от брутния глобален продукт - колкото САЩ и Западна Европа, взети заедно.Едгар Кейси е предрекъл и следното:"АКО САЩ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВЪРВЯТ ПО ТОЗИ БЕЗДУХОВЕН ПЪТ НА РАЗВИТИЕ, ЩЕ ГИ СПОЛЕТИ СЪДБАТА НА АТЛАНТИДА И ЩЕ ПОТЪНАТ В ОКЕАНА ЗА ЕДНА НОЩ"!......."Когато дойдох в Америка, нямах нищо. Сега имам 500 хиляди долара кредити..." (Преуспял" българин в САЩ)Американци твърдят, че в Америка работиш като вол, живееш между *** и се храниш като ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още