IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалните имоти запазват своя чар – както у нас, така и в Европа

Индустриалните и логистични проекти са най-предпочитани за финансиране от банките у нас, сочи проучване

14:56 | 17.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: ITC Logistic</p>

Снимка: ITC Logistic

Индустриалните имоти продължават да привличат интереса на пазара на имоти, въпреки множеството икономически и политически проблеми на континента.

Доклад на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL) отчита ръст от 13% в инвестициите в индустриалния сегмент в Европа през третото тримесечие в сравнение с второто.

Според компанията въпреки проблемите с държавния дълг в еврозоната, обемът от инвестиции в сегмента се е повишил до 2,3 млрд. евро.

От компанията отчитат силен инвестиционен интерес към логистични и индустриални имоти, което се потвърждава и от инвестиционната статистика за 15% ръст за първите девет месеца. Обемът от сделки с този тип имоти в Европа за периода е 6,8 млрд. евро.

Според някои индустриалните имоти представляват сравнително по-стабилна инвестиция по време на криза и много инвеститори гледат на тях като на сигурно убежище.

Финансиране в сегмента

На българския пазар също има подобни нагласи, като индустриалният сегмент е най-предпочитан, когато става дума за кредитиране към пазара на имоти.

Според проучване на KPMG логистичните и индустриални имоти оглавяват списъка с приоритети за финансиране от страна на банките. Подобна е ситуацията също в Словения и Балтийските републики.

Последна актуализация: 00:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още