IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се представиха разнопосочно

Dow Jones се повиши, Nasdaq спадна, а S&P 500 остана под ключовото техническо ниво от 1 200 пункта

23:32 | 29.11.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street се представиха разнопосочно

Водещите американски индески се представиха разнопосочно по време на сесията във вторник въпреки началния оптимизъм около срещата на финансовите министри от еврозоната и изненадващо силните данни за потребителското доверие през ноември, предава CNBC. 

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones Industrial Average (DJIA) се покачи с 0,3% до ниво от 11 555 пункта, индексът на големите компании S&P 500 прибави 0,2% до 1 195 пункта, но остана под ключовото техническо ниво от 1 200 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq Composite спадна с 0,5% до 2 516 пункта.

Късно в понеделник Fitch понижи перспективата по рейтинга на САЩ до негативна, а днес се появиха информации, че до дни S&P може да стори същото с перспективата по френския рейтинг, а пък Moody’s да свали рейтингите за подчинения дълг на 87 европейски банки от 15 страни.

Икономическите новини от деня показаха, че цените на еднофамилните къщи в САЩ са се понижили с 3,6% през септември на годишна база, докато икономистите не очакваха промяна в индекса на S&P/Case Shiller.

Потребителското доверие в САЩ през ноември обаче значително надхвърли очакванията, оттласквайки се от 2,5-годишното си дъно.

Акциите на компанията собственик на American Airlines - AMR, която поиска защита от кредитори, се сринаха с 84%, докато тези на конкурентите й поскъпнаха: United Continental (+6,3%), Delta Airlines (+5%) и JetBlue (+10%).

Златото се повиши с 0,2% до 1 715 долара за трой унция, а среброто спадна с 0,9% до ниво от 31,88 долара.

Американският лек петрол напредна с 1,7% до 99,88 долара за барел, а петролът тип Брент прибави 0,3% до ниво от 110,82 долара.

Еврото поскъпна минимално с 0,1% до 1,333 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се покачи с 0,02 процентни пункта до 2,01%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
BullgarianTradingGro
преди 12 години
Като цяло търговията във вторник беше вяла, новината за понижаването на перспективата за кредитния рейтинг не беше достатъчен катализатор за по-активна борсова сесия. Повечето индекси имаха т.нар. "inside day", вписвайки се в стойностите за среден дневен рейндж. Повечето инвеститори предпочетоха да наблюдават отстрани, изчаквайки развитието на дълговата криза в Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Промените, за които говори Обама, са като разместване на столовете по палубата на Титаник.Dow Jones Industrial - 11,555 е сега! Тригодишно разминаване в 5 вълни, на всички индикатори спрямо индекса, само едно означава: Тотален банкрут! Професионалните трейдъри го знаят. Сега всеки ден ще излизат новини за фалирали банки. Т.е. само лоши новини. Всичко е изядено на зелено в САЩ за поколения напред. Започва Третата вълна надолу на Уолстрийт, която ще е падане "Като на пиано от 10-ия етаж" и обикновенно се образува за около 3 месеца, но днес "електронното стадо", може да направи събитията да се развият и много по-бързо! Следва, освобождаването на тонове "Ценни виртуални книжа" от "набутаните инвеститори" които после трябва да се обърнат набързо от долари в Злато или други Валути...?! А както знаем, реалната цена на долара е около 0,04 сента. Така че, и долара ще се срива заедно с Уолстрийт, а Златото и другите валути ще растат(без евро и японски йени)!!! Еврото се срива автоматично с краха на фондовите борси! Край на ЕС, на еврозоната и еврото! Еврото вече започна с "дълдисването", спрямо Паунда, Канадския и Австралийския долар! Как ви звучи, индекса Dow Jonson, на ниво 5000 до края на месец Март?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
САЩ е една пирамида. Когато не е бил пирамида е било привличане на парите или населението на Европа (през 19-20 век - 1,2 световни войни). Днес САЩ имат таван на държавния дълг който е 110% от БВП, фактически държавата обявява неплатежоспособност по дълговете си тоест ФАЛИТ. Никой не може да предотварти подобен сценарий, 15 трилиона от дълга на САЩ са натрупани от времето на Рейгън до днес (когато всички сили и средства се използваха за ликвидирането на "лошите" от студената война). През 1913 г. банкстерите взеха властта над долара със закона за Федералния резерв, а в 1971 г. му отмениха златното покритие за да могат да го печатат в свръхколичества и да зарибят максимален брой държави. Но най-вече Китай. В дъното на всички световни проблеми е САЩ зарадите безграничната алчност на огромните им корпорации мастодонти които убиват световната икономика и хората по света + милитаризма им - избиха сумати и невинни хора по целия свят!!!САЩ имат най-големият ВЪНШЕН ДЪЛГ, като общ размер в целият свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още