IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха първата сграда на Логистичен Парк Варна

Миналата седмица единият от досегашните инвеститори в проекта, фондът BPD, продаде дела си на другия инвеститор, ФеърПлей, за 15 млн. евро

17:36 | 07.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Откриха първата сграда на Логистичен Парк Варна

Днес бе открита сграда А1 на Логистичен Парк Варна, първата от комплекса, който предоставя складови, търговски площи и обслужващи офиси, съобщиха от компанията инвеститор ФеърПлей Къмършъл ЕАД.

Сградата е от смесен тип – складове и офиси. Застроената площ е 5 114 кв. м, а разгънатата й застроена площ – 6 405 кв. м, от които 5 060 кв. м – складове, 385 кв. м – търговски обекти и 960 кв. м – офиси. Зданието е ситуирано в югоизточната страна на парка. Сред първите наематели на парка са български и международни компании, опериращи в различни браншове - фармация, спедиция, дистрибуция на храни.

Логистичен Парк Варна е разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица и е с обща застроена площ от над 120 хил. кв. м.

Освен стандартни пространства за складиране на средно- и бързооборотни стоки, Логистичен Парк Варна осигурява и възможности за наемане на специализирани площи, предлагащи контрол на температурата и cross-docking системи (за бързо придвижване на стоки).

Първата сграда от Логистичен Парк Варна е едноетажна с частичен втори етаж, като общата й височина е 10,45 м. На първия етаж са разположени складови площи, а на частичния втори етаж са разположени офиси и един склад.

В парка са предвидени около 1 000 паркоместа за посетители и служители.

Общият обем на инвестицията е 57 млн. евро, като до момента са инвестирани близо 18 млн. евро. Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International.

Едни от основните ни наематели са: DHL, Speedy, „Хигия”, Inter Foods, Интерснак”, заяви Галина Димитрова, директор Индустриални и Логистични площи, Colliers International България. Тя допълни, че наемните цени на офис площите в Логистичен Парк Варна са 7,5 евро за кв.м., а на складовите площи – 5 евро за кв.м.

Първоначално, наред с ФеърПлей, инвеститор в проекта беше и листнатият на Лондонската борса инвестиционен фонд Bulgarian Property Developments Plc (BPD).

Миналата седмица от BPD обявиха, че са сключили споразумение за продажба на дела си от 50% в проекта на ФеърПлей за 15 млн. евро. Сделката ще бъде финализирана на 7 ноември.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още