IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ски курортите в Източна Европа все така най-изгодни за британците

Боровец се нарежда на второ място след румънския Пояна Брашов, най-скъпо е в канадския Банф

12:09 | 13.10.09 г.
Ски курортите в Източна Европа все така най-изгодни за британците

Ски курортите в Източна Европа, начело с Румъния и България, са най-изгодното предложение за британските туристи и тази зима, сочи ново проучване на цените за сезон зима 2009/10 на туристическия отдел на британските пощи Post Office Travel Services.

В проучването, цитирано от британския сайт Cheapflights.co.uk, са анализирани цените за лифт карти и наем на екипировка за шест дни, както и разходите за храна за семейство от четирима души в топ ски курорти в Европа и Северна Америка – Пояна Брашов в Румъния, Боровец в България, Ла Тюил в Италия, Куршевел във Франция, Солдеу в Андора, Гармиш-Партенкирхен в Германия, Обергургл в Австрия, Вербие в Швейцария и Вейл и Банф в Северна Америка.

Най-изгодната цена сред тези курорти е в Пояна Брашов в Румъния, където шестдневен пакет, който включва лифт карти, наем на ски и ски обувки и храна за четирима, струва 596 паунда. Боровец се нарежда на второто място, тъй като същият пакет в курорта ще излезе 761 паунда. В миналогодишното проучване Боровец беше на трето място.

Италианският Ла Тюил е най-евтиният от курортите в еврозоната. Шест дни там ще струват на четиричленното британско семейство 777 паунда. В Куршевел във Франция цената е 844 паунда, в Андора - 916 паунда, а в Германия – 924 паунда. Обергургл в Австрия е най-скъпият в еврозоната с цена от 1052 паунда.

В швейцарския топ курорт Вербие разходите за пакета са 1132 паунда, в щатският Вейл в Колорода - 941 паунда, а Банф в Канада – 1171 паунда.

Анализирано е и изменението на цените спрямо миналия сезон. Докато цените в Куршевел са паднали с 9%, а във Вейл – с 25%, в останалата част от курортите цените са повишени. Най-голям ръст е регистриран в Банф, Обергургл и Ла Тюил – между 16 и 17%. За Боровец поскъпването е 11%, колкото е и в румънския Пояна Брашов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още