IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: Загубите от вулкана в Исландия са общо 4 млрд. евро

Загубите на авиокомпаниите към момента се изчисляват на между 1,5 и 2,5 млрд. евро

09:57 | 29.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
ЕК: Загубите от вулкана в Исландия са общо 4 млрд. евро

Общите загуби на европейските икономики в резултат на затруднените от изригването на исландския вулкан Ейяфятлайокутл полети по предварителни данни възлизат на близо 4 млрд. евро. Това е съобщил еврокомисарят по промишлеността Антонио Таяни, цитиран от Итар-Тасс.

Той е уточнил, че загубите на туристическия сектор са около 1 млрд. евро, допълвайки, че засега е невъзможно точно да се пресметнат загубите на хотелите вследствие на прекъснатите полети.

Загубите на авиокомпаниите към момента се изчисляват на между 1,5 млрд. и 2,5 млрд. евро. Предстои да се изчисляват загубите, които да понесли промишлените предприятия заради прекъсването на карго полетите.

В периода 15-21 април заради носещия се над Европа облак от вулканична пепел от изригналия вулкан бяха отменени около 100 хил. пътнически и товарни полета, което засегна пряко или косвено около 10 млн. пътници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още