IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обединените КейбълТел и Евроком вече са с ново име - blizoo

Двата оператора бяха придобити миналата година от фонда EQT V

15:11 | 18.05.10 г.
Обединените КейбълТел и Евроком вече са с ново име - blizoo

blizoo е новото име на телекомуникационния оператор КейбълТел & Евроком, съобщиха от компанията.

Двата най-големи кабелни оператора у нас бяха придобити в края на октомври миналата година от европейския фонд за дялово инвестиране EQT V. Общата стойност на двете транзакции възлезе на над 200 млн. евро.

blizoo има амбицията да се превърне във водещият цифров телевизионен оператор и в най-големият широколентов интернет доставчик в България, заяви при представянето на новия бранд днес главният изпълнителен директор на компанията Ищван Полони.

За тази цел в плановете за развитие на новата компания е заложено цифровизиране на повече от 80% от абонатите в страната до 2012 г.

През тази година за подобряване на мрежата и на платформата за обслужване на клиентите ще бъдат вложени общо 50 млн. лв., каза Полони.

Той обясни, че новата визия е създадена от маркетинговия екип на компанията в сътрудничество с лондонската агенция за дизайн и корпоративна идентичност Сигъл & Гейл.

Вижте интервю с Хари Клагсбрун, старши съдружник в EQT Partners, за инвестиционните намерения на компанията в Източна Европа след сделката на фонда миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още