IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хит в Аржентина стана игра срещу МВФ

Сред най-популярните игри са такива със социална тематика като „Бюрократи“ и „Еколози“

14:09 | 29.12.09 г.
Хит в Аржентина стана игра срещу МВФ
В един от най-популярните продукти в Аржентина преди предстоящите новогодишни празници се превърна игра, наречена "Вечният дълг“, в която участниците трябва да се справят с Международния валутен фонд (МВФ). Този съобщи изданието The Financial Times. 
 
Играта, която е пусната за продажба още през 2001 година, през тази година е особено актуална за аржентинците. Според вестника тя е предпочитана от онези които смятат, че политиката на МВФ доведе до проблема с дълга на страната преди осем години.
 
Играта "Вечният дълг" предлага на участниците да се вживеят в ролята на бизнесмени, да вземат заем с помощта на МВФ, да създадат производство и да представят своя продукт на световния пазар. Предприемачите обаче трябва да се съобразят с изискванията на Международния валутен фонд, който изисква плащане на лихви и справяне с обезценяването на местната валута.
 
Освен актуалната игра с МВФ, в Аржентина популярност придобиват и други игри със социална значимост. Например в "Бюрокрация" играчите влизат в контакт с чиновници бюрократи, в играта "Еколозите" може да се спекулира с темата за глобалното затопляне, а в играта "При психотерапевт" могат да се научат основите на психоанализата. 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още