IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Атоменергоремонт минава на Алтернативен пазар на БФБ

Козлодуйското дружество не покри критерия за минимален средномесечен брой сделки, откакто стана публично през декември 2015 г.

14:41 | 05.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Атоменергоремонт минава на Алтернативен пазар на БФБ

Съветът на директорите (СД) на Българска фондова борса-София (БФБ) мести емисията обикновени акции на Атоменергоремонт АД на Алтернативен пазар, считано от 7 април. Това става ясно от взетите от пазарния оператор решения на проведено на 5 април заседание.

Акциите на Атоменергоремонт АД няма да се търгуват на Сегмент акции „Standard” на БФБ, защото компанията не е покрила един от критериите, за да бъде на този по-висок сегмент – сключеният брой сделки да надвишава 5 средно на месец.

Козлодуйското дружество стана публично през декември 2015 г., а първата сделка с негови книжа бе на 29 декември. По принцип СД на БФБ-София поставя новите дружества под 3-месечно наблюдение. През това време дебютантите на борсата трябва да покрият няколко критерия, за да останат в сегмента, до който са допуснати.

Сред критериите са емисиите, допуснати до търговия на Сегмент „Standard”, за последните 6 месеца да имат средномесечен оборот над 4 хил. лв., средномесечен брой сделки по-голям от 5, както и емитентът да е разкривал регулираната информация в срок, а и да не се намира в производство по ликвидация или несъстоятелност.

СД на БФБ-София посочва като конкретна причина по-малкия брой сделки, сключени средно през месеците, през които Атоменергоремонт АД е на борсата. От първите сделки на 29 декември 2015 г. до 5 април включително има 8 сделки. Половината от тях са осъществени на 29 и 30 декември, а другите 4 – на 6 януари. Съответно - през февруари и март няма сделки.

Акциите на Атоменергоремонт АД се котират при цена от 3,91 лв. за брой, като е без промяна спрямо първите сделки от декември 2015 г. Пазарната капитализация възлиза на 60,039 млн. лв.

Свързани компании:

Атоменергоремонт АД(ATOM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още