IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ на червено на фона на оставката на кабинета

Всички основни индекси отстъпват в началото на сесията

11:38 | 14.11.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

 

 

Българска фондова борса (БФБ) отвори на червено на фона на оставката на премиера на България Бойко Борисов, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Всички основни индекси на БФБ поевтиняват, като към 10:50 ч. спадът е най-голям при SOFIX – 1,26% до ниво от 532,32 пункта.

По-широкият BGBX40 отписва 0,95% до 101,04 пункта. Секторният BGREIT се понижава с 0,26% до 103,48 пункта, а равнопретегленият BGTR30 заличава 0,64% от стойността си до 422,14 пункта.

Към 11:00 ч. на БФБ са сключени 80 сделки, а оборотът на борсата възлиза на 89,1 хил. лева.

Очакванията за слаб старт на седмицата за акциите в страната ни на фона на политическата несигурност се сбъдват, след като премиерът Бойко Борисов спази обещанието си и подаде оставка след загубата на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на президентските избори вчера, 13 ноември.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
strol
преди 7 години
Червено,червено,колко да е червено:))От утре пак сме на зелено,оставката на гумената глава(тиквун) е по-скоро положителна новина за борсата.Споко,без правителство няма как да останем,а и на по-безмозъчен премиер от Боко няма как да попаднем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
конан
преди 7 години
Погледнете графиката на Софикс кога се вдига и кога пада и сами прецинете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 3
LuckyYou
преди 7 години
Глупости на търкалета. Това, че този който съсипа бизнеса в БГ подаде оставка е хубаво за борсата! След като Радев спечели първи тур Софикс се вдигна с 4%, ако не помните. Къса памет. Манипулативни статии!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още