IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ прибави две нови емисии акции към базата на BGBX40 и BGTR30

Емисия акции на ТБ Българо-Американска Кредитна Банка влиза в базата на BGBX40, а емисия на Синергон Холдинг е добавена в базата на BGTR30

11:36 | 29.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Българската фондова борса (БФБ-София) изключи емисията акции на Биовет АД-Пещера от базата на BGBX40 и BGTR30 и добави две нови, става ясно от решенията, взети на проведеното вчера заседание на Съвета на директорите.

В понеделник пещерското дружество Биовет официално беше свалено от търговия на борсата

Поради отписването на Биовет като публично дружество от регистъра, воден от Комисията за финансов надзор, регистрацията на емисията акции беше прекратена. Биовет се търгуваше с борсов код 53B на Основен пазар BSE, Сегмент Standard, но акционерите одобриха на общо събрание отписването му от списъка на публичните дружества.

Правилата за изчисляване на индекси на БФБ-София налагат добавянето на две нови емисии към базата на BGBX40 и BGTR30. Едната е на ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД-София (5BN), която влиза в базата на BGBX40, а другата е емисия акции на Синергон Холдинг АД-София (6S7), добавена в базата на BGTR30.

Решението за промяна в базата на двата индекса влиза в сила от днес (29 март).

Свързани компании:

ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД(5BNC)

Биовет АД(53B)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още