IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се подбира добра акция за инвестиция

Инвестицията в акции е различна от тази в други финансови инструменти, oтбелязва Цветослав Цачев от ЕЛАНА Трейдинг

06:00 | 29.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ЕЛАНА Трейдинг</em></p>

Снимка: ЕЛАНА Трейдинг

Какви са спецификите при избор на компания и сектор при инвестициите в акции, и какви практически подходи могат да ползват инвеститорите – това ще бъде фокусът на новия Мастър клас „Анализ на акции“от експертите на ЕЛАНА Трейдинг, който ще се проведе на 7 ноември 2014 г.

В рамките на ден експертите ще подготвят практически участниците в мастър класа как да разбират кога една компания е подценена или надценена, как да анализират различни икономически сектори и какъв подход да имат при разглеждането на акции от телекомуникационен, добивен и други сектори.

„Инвестицията в акции е различна от тази в други финансови инструменти“, обяснява Цветослав Цачев, ръководител „Анализи“ в ЕЛАНА Трейдинг. Той е единият от експертите, разработили практическата програма, в която участниците ще навлязат в конкретни примери за индустрии и компании.

„Да си акционер, означава да станеш съсобственик в една компания. На тази инвестиция ти не гледаш през призмата на финансов инструмент, а тук става въпрос за едно съдружение“, уточнява Цачев.

Едно важно преимущество на акциите пред другите инструменти е, че те генерират паричен поток. Затова инвеститорът трябва да познава в детайли компанията и нейните перспективи, и да разбира средата, в която тя се развива.

„Една компания може да бъде добра като резултати, но зависи пазарът може да не гледа добре на нея – тя може да не е добра инвестиция“, посочва ръководителят „Анализи“ в ЕЛАНА Трейдинг.

Инвеститорите в акции имат по-голямо „домашно“ като подготовка за разлика от трейдърите в други финансови инструменти, защото те трябва да сравнят избраната компания с подобни на нея в сектора, да разграничат спецификите на сектора в различните държави и пр.

В предстоящия Мастър клас „Анализ на акции“ всеки участник може предварително да предложи на експертите сектор или компания, от които той се интересува, за да бъдат разгледани по време на събитието. Водещите класа са подготвили конкретни примери с компании от Българска фондова борса и от различни борси в света. Специално ще се обърне внимание и на вечно „горещата тема“ с популярните Интернет акции.

Мастър класът е подходящ за всички, които се интересуват от инвестиции в акции и дори за тези, които желаят да разберат какво на практика значи да си акционер.

Регистрация за участие до 6 ноември 2014 г.

http://www.elana.net/trading/events/master-class/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още