IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН назначи квестор в „Интерактив кампъни“ ЕООД

През октомври 2015 г. Централната банка на Унгария информира Европейския орган за ценни книжа и пазари, че дружеството няма лиценз

15:00 | 11.07.17 г. 4
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) забрани на Цветан Иванов Борисов да управлява и представлява „Интерактив кампъни” ЕООД (предишно наименование „Глобал Маркетс“ ООД) за срок от три месеца от датата на решението, става ясно от съобщение на регулатора.

Междувременно комисията назначи Наталия Ангелова Кумпикова за квестор на „Интерактив кампъни“ ЕООД за същия период.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му. Обжалването не спира изпълнението на индивидуалния административен акт, се посочва в уведомлението.

Припомняме, че през октомври 2015 г. Централната банка на Унгария (ЦБУ) е информирала Европейския орган за ценни книжа и пазари, че „Интерактив Кампъни” ЕООД няма издаден лиценз за извършване на дейностите, които подлежат на регулация от унгарския надзорен орган.

В съобщението бе посочено изрично, че в регулираните дейности се включват инвестиционни консултации и сключването на сделки с предмет инвестиции в акции и дялове. Тогава Централната банка на Унгария изрази опасение, че действията на това дружество може да са насочени към привличане на клиенти и извършване на подлежащите на лицензиране дейности в Унгария.

В съобщението бе обърнато специално внимание на обстоятелството, че новото наименование на „Глобал Маркетс” ООД - „Интерактив Кампъни” ЕООД е сходно с наименованието на лицензиран от Надзорния орган на Великобритания инвестиционен посредник - INTERACTIVE LTD.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
Simeon_asenov
преди 6 години
Тези да оставят хората да си правят бизнеса. Тази Кумпикова къде види,че хората успяват веднага си измисля, как да отиде и да им развали бизнеса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
Kiril Marinov
преди 6 години
Кумпикова ще ги разкатае давам им по малко от месец и са на фалит, след тази нищо не вирее. Де що далаверка има тя е там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
kiril_petkanov
преди 6 години
Около въпросната дама не се ли въртяха страшни скандали с борсови измами и принудителен фалит на борсови посредници. Май я назначават с цел в поредната компания която е набелязана от някой ???????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ivanov_petar
преди 6 години
Те са намерили кой да сложат за квестор. Тази където влезе и фирмите тотално фалират, а тя събира квото е останало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още