IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Табекс с крачка напред към регистрация в САЩ

Вливането на компанията купувач на дяловете на Софарма Achieve Life Sciences в OncoGenex Pharmaceuticals приключи

13:43 | 19.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Софарма оповести поредна крачка към регистрацията и последващото развитие на продукта й за отказване от тютюнопушенето Табекс. Вливането на компанията купувач на дяловете на Софарма Achieve Life Sciences в OncoGenex Pharmaceuticals приключи с одобрението на преобразуването от Американската комисия по ценните книжа и борсите, съобщи фармацевтичната компания чрез БФБ – София.

Акционерите на OncoGenex ще гласуват преобразуването на 1 август 2017 г., а вследствие на това новообразуваната компания ще започне да се търгува на NASDAQ с тикер ACHV. 

Софарма ще притежава около 3,5% в новообразуваната компания, която ще се стреми да стартира стъпките за регистрация на продукта Табекс в Американската агенция за храните и лекарствата още през 2017 г. Медикаментът е с растителен произход.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Освен работата по Табекс, компанията работи и по регистрацията на други лекарства, включително и такива, подобряващи шансовете за лечение на определени видове рак.

През май 2015 г. Софарма продаде 75% от дяловете си в Extab Corporation. Компанията притежава лиценз за продажба на оригиналното българско лекарство за отказване от тютюнопушене Табекс в САЩ, Мексико, Великобритания, Китай, Австралия и др.

Софарма продължава да държи правата за продажба на традиционните си пазари в България и още 15 европейски страни.

От началото на годината акциите на Софарма поскъпват с 49,33%, а през последната една година ръстът в цената е с 69,20% при пазарна капитализация от 599,851 млн. лв. 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още