IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп Холд ще разширява перона за бизнес авиация на Летище София

Доворът е на стойност 5 638 906, 33 лв. без ДДС

10:38 | 21.10.16 г.
Трейс Груп Холд ще разширява перона за бизнес авиация на Летище София

ДЗЗД „Трейс Еър" с водещ партньор „Трейс Груп Холд“ АД подписа договор за разширение на перона северно от пътеката за рулиране J за бизнес авиация, съобщава компанията чрез БФБ – София.

Договорът, подписан на 5 октомври, е на стойност малко над 5,6 млн. лв. без ДДС и е във връзка с рамково споразумение от 1 февруари 2013 г.

Възложител е Летище София ЕАД, което осигурява и финансирането на проекта. Срокът за изпълнение е 190 дни.

Изграждането на перон северно от пътека за рулиране “J” ще осигури допълнителни местостоянки за самолети код А и код В. Така Летище София ще може да обслужва по-голям брой въздухоплавателни средства от бизнес авиацията.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Новопроектираният перон за бизнес авиация е ситуиран в югозападната част на Летище София, северно от пътеката за рулиране „J”, на изцяло нов терен, с дължина 239,50 м (изток - запад) и ширина 91,5 м.

За движението на самолетообслужващата техника се предвиждат обслужващи асфалтобетонови пътища: изток с дължина 153 м. и обслужващ път юг с дължина 50 м и ширина на платното за движение 10 м.

В началото на август „Трейс Груп Холд“  започна преасфалтиране на участъци от перон „N“ на Летище София на стойност 1 334 682 лв.

От началото на годината акциите на Трейс Груп Холд поевтиняват с 12,45%, а през последните 12 месеца понижението в цената достига 15%. Пазарната капитализация е 120,976 млн. лв.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още