IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2035 г. ще бъдат произведени повече коли, отколкото през цялата история на тази индустрия

Министри от ЮИЕ приеха обща визия за по-добра транспортна свързаност в региона

18:31 | 18.09.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През следващите 20 години може да бъдат произведени повече автомобили, отколкото през цялата 110-годишна история на тази индустрия. Това отчетоха във Варна министри от Югоизточна Европа и Дунавския регион, които приеха обща визия за по-добра транспортна свързаност в региона. 

Участниците в срещата се обединиха около идеята за подобряване на регионалната интеграция чрез ефективна транспортна свързаност в Югоизточна Европа. В приетия на срещата документ е посочено, че трябва да се работи за подобряване на ефективността и устойчивостта на пътния транспорт,  както и за подобряването на безопасността на инфраструктурата.

Според участниците в срещата трябва да се насърчава екологично устойчивият транспорт, за да се постигне намаляване на емисиите на въглероден двуокис.

Над 1,2 милиона са убитите и близо 50 милиона са ранените по пътищата в света всяка година, се заявява в приетата визия. Посочено е още, че замърсяването на въздуха в градовете, свързано до голяма степен с транспорта, води всяка година до смъртта на около 800 000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
marto76
преди 8 години
А кой ще ги купува?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още