IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Курортът "Албена" очаква 2000 туристи за Великден

Повечето от тях ще дойдат от Румъния

10:50 | 24.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Курортният комплекс "Албена" очаква около 2000 туристи за Великденските празници, съобщиха от пресцентъра на ваканционното селище, цитирани от БТА.

Повечето от тях ще дойдат от Румъния, но от дългия уикенд между 14-17 април ще се възползват и българи, и германци.

В някои от седемте хотела, които ще бъдат отворени за Великден, ще бъде отслужен празничен водосвет, допълват от пресцентъра на курорта. Туристите ще опитат традиционен български козунак, а аниматори ще увлекат децата и възрастните в игри с писани яйца.

По оценки на Института за анализи и оценки в туризма около 170 хиляди чужденци ще посетят България за Великдена общо около 280 хил. българи ще пътуват за почивните дни около празника.

Тази година Великденските празници в католическия и православния свят съвпадат, а страната ни се оказва особено привлекателна за нашите съседи.

Голямата част от чужденците у нас ще бъдат от Гърция. Ще пристигнат туристи и от Германия, Австрия и Италия.

За периода април-юни очакваме около 1,1 милиона чужди туристи в България, каза Румен Драганов, директор на Института. Повечето от тях идват с цел културен туризъм. Това са около 10% от броя на чуждестранните посещения в България в годишен план.

Наред с морските търсени дестинации за празниците остават и зимните курорти, които предлагат по-ниски цени за нощувки. Най-търсени са тридневните пакети с включени СПА процедури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още