IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На всички плажове ще има табели с правата на туристите

Най-често покрай брега няма достатъчно спасители

17:02 | 27.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

На всички плажове трябва да бъдат поставени информационни табели, на които на български, английски, немски и руски език да бъдат описани задълженията на концесионера и правата на туриста. Това е разпоредила министърът на туризма Николина Ангелкова, която се включи днес в проверката на плажната ивица на Слънчев бряг. 

На телефон +359 2 90 46 833 ще се подават сигнали при нередности или на e-mail: control@tourism.government.bg, информира Министерството на туризма.

От 21 юни до днес министерството е проверило 28 плажа.  Най-честите нарушения са недостатъчен брой спасители; липса на указателни табели; непълно оборудване на спасителните постове; непълно оборудване на медицинските пунктове; заемане на допълнителна търговска площ извън одобрените схеми и други нарушения.

Днес на плажовете Слънчев бряг-юг и Слънчев бряг-централен не са установени нередности.

Според министерството и на двата се спазват одобрените схеми, като са осигурени необходимите свободни площи за туристите. Още не е приключила проверката на Слънчев бряг-север.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още