IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проверка установи петна от мазут на плаж до Синеморец

Министерството на туризма е дало предписание на наемателя на плажа за незабавно почистване на ивицата

17:05 | 19.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Проверка на Министерството на туризма на плаж до Синеморец установи замърсяване с малки по размер катранени топчета, изхвърлени на плажната ивица на устието на река Велека.

Министерството на туризма извърши инспекцията по сигнал за замърсяване с петна от мазут на плаж до Синеморец, община Царево. Информацията бе разпространена от Нова телевизия днес сутринта, съобщават от ведомството.

Със заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова експерти на министерството инициираха съвместна проверка, която бе осъществена с представители на Регионална здравна инспекция (РЗИ) и „Морска администрация“-Бургас.

От „Морска администрация“-Бургас съобщават, че вероятната причина е старо замърсяване извън териториални води на България, които силният вятър и бурното море са изхвърлили на брега в последните няколко дни.

Министерството на туризма е дало предписание на наемателя на плажа за незабавно почистване на ивицата, което да продължи до пълното отстраняване на петната от мазут, както и да постави указателна табела с информация за настоящото замърсяване.

Съвместният екип от институциите е проверил и останалите плажове в землището на Синеморец - плаж „Бутамята“ и „Липите“. Там не са открити замърсявания.

Министерството на туризма следи ситуацията заедно с Министерството на околната среда и водите и местните власти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още