IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна ще получи 8,5 млн. лв. за инфраструктура в "Аспарухово"

40 улици вече са напълно възстановени и преасфалтирани

17:28 | 22.12.14 г.
Варна ще получи 8,5 млн. лв. за инфраструктура в "Аспарухово"

Над 8,5 млн. лв. от фонд „Солидарност“ ще бъдат преведени на община Варна за укрепване на двата важни охранителни канала в Аспарухово. Това съобщи агенция „Черно море“ като се позова на гласувано преди няколко дни решение на Министерския съвет.

79,7 млн. евро задели Европа за наводненията в България, Сърбия и Хърватия. За нашата страна средствата са 10,5 млн. евро, които трябва да бъдат разпределени между пострадалите общини.

„Вече сме готови с новите технически проекти за изграждането на двата охранителни канала по улиците „Моряшка“ и „Студена“, затова можем да стартираме работа по рехабилитацията на тези важни за сигурността на района отводнителни съоръжения“, каза кметът на Варна Иван Портних. Той припомни, че планове за тях са били изработени преди десетилетия, но така и не са били осигурени средства за реализирането им.

Към момента, шест месеца след наводнението в квартал „Аспарухово“, 40 улици са напълно възстановени и преасфалтирани, извършени са укрепвания на новообразувани свлачища, изградени са няколко подпорни стени.

Наводненията в България през юни 2014 г. бяха причинени от обилни валежи, няколко пъти по-интензивни от средното равнище.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още