IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влагат 48 млн. лв. в модернизацията на пречиствателната станция в Златни пясъци

Работата по проекта може да започне още през пролетта на 2016 г.

15:31 | 16.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: МОСВ</em></p>

Снимка: МОСВ

С 48 милиона лева ще бъде модернизирана и разширена пречиствателната станция в комплекс "Златни пясъци", каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която подписа договора по проекта с кмета на Варна Иван Портних.

По думите й работата може да започне още през пролетта на 2016 г. Част от сумата е за възстановяване на инвестицията, която община Варна е направила в дълбоководното заустване на отпадни води в курортния комплекс, уточняват от пресцентъра на екоминистерството.

Василева участва днес в официалното откриване на новата регионална система за отпадъци, която ще обслужва населението на общините Варна, Аксаково и Белослав. Проектът е на стойност 28 млн. лева и ще обслужва близо 365 хил. души.

Системата за управление на отпадъците отговаря на всички европейски изисквания, посочи Василева. По думите й тя е 15-тата в страната, като само за тази година са открити 13 такива депа.

„Само за година сме дали над 350 млн. лв. за пречиствателни станции и съоръжения по морето. Последно ни остава на „Златни пясъци“, заяви премиерът Бойо Борисов, който също присъстваше на откриването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още