IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Във фокуса на пазарите тази седмица са традиционните месечни данни за заетостта в САЩ, които са ключови за Федералния резерв и неговата парична политика

10:55 | 03.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Във фокуса на пазарите тази седмица са традиционните месечни данни за заетостта в САЩ, които са ключови за Федералния резерв и неговата парична политика. Освен това ще има серия данни за бизнес активността във Великобритания, които ще подскажат как се справя икономиката на Обединеното кралство с последиците от референдума за Brexit. Любопитни данни ще има и от Швейцария, където централната банка ще обяви валутните си резерви.

В понеделник, 3 октомври, седмицата започва с данни от Япония. Централната банка в азиатската държава публикува своето мащабно проучване Tankan за нагласите в производствения сектор и извън него. Изследването се публикува в края на всяко тримесечие.

Пазарите в Германия ще бъдат затворени заради националния празник на страната – Деня на германското единство.

Частната компания Markit публикува проучването си за активността в британското производство, измервана чрез индекса на мениджърите по поръчките (PMI).

Институтът по управление на предлагането в САЩ (ISM) ще обяви своя PMI индекс за производствения сектор в икономика номер едно в света.

Във вторник, 4 октомври, заседава Австралийската централна банка.

В Испания ще бъдат публикувани данни за безработицата.

Markit публикува доклада си за активността в строителството във Великобритания.

В сряда, 5 октомври, PMI индексът в услугите във Великобритания ще приключи серията данни за бизнес активността на Острова.

Частната компания ADP публикува своя доклад за ръста в заетостта в частния сектор и с изключение на земеделието.

Канада и САЩ публикуват данни за търговския си баланс.

Институтът за управление на предлагането (ISM) ще обяви своя PMI в сферата на услугите в САЩ.

В САЩ ще има още данни – редовният седмичен доклад за петролните резерви и изменението на фабричните поръчки.

В четвъртък, 6 октомври, германските власти ще обявят изменението в обема на фабричните поръчки.

Европейската централна банка (ЕЦБ) ще публикува стенограмата от последното си заседание през септември, когато се въздържа както да въведе стимули, така и да намекне дали и кога би го направила.

Министерството на труда в САЩ публикува редовния си седмичен доклад за подадените молби за помощи за безработица.

В петък, 7 октомври, Швейцарската централна банка ще обяви международните си валутни резерви. От повече от година насам те се повишават, тъй като банката се намесва на форекс пазарите с цел да овладее скъпия франк.

Във Великобритания ще има данни индустриалното производство.

Министерството на труда в САЩ публикува ключовия си доклад за ръста на заетостта извън земеделския сектор. В него ще има данни и за дела на безработицата, както и за ръста на почасовите възнаграждения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още