IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската търговия на дребно отслабва леко

Секторът на търговията на дребно представлява около 25% от частното потребление в Германия

12:53 | 30.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Германската търговия на дребно отслабва леко

Приходите от продажби в германската търговия на дребно спадат през октомври противно на очакванията, предава Dow Jones.

Преди силния за бранша Коледен сезон това се оказа спънка за търговията, която стартира зимния сезон сдържано на нивото от предходната година.

Както обяви Федералната статистическа служба (Destatis), предварителните данни показват, че продажбите през октомври са намалели след отчитане на инфлацията и календарни ефекти с 0,4% в сравнение с предходния месец. Икономистите обаче прогнозираха увеличение от 0,4%.

За септември бе потвърдена месечната стагнация.

На годишна база продажбите през октомври се повишават с 2,1%. През първите десет месеца на тази година германските търговци на дребно са отчели с 2,8% по-високи приходи, отколкото през същия период на предходната година. 

При търговията на дребно с нехранителни стоки приходите растат реално с 1,8%, а номинално с 2,4% над стойностите от миналата година. При това онлайн и каталожната търговия отчитат, както и през предишните месеци, по-висок от средния темп на растеж (в реално изражение 9,0%, както и 10,6% в номинално изражение). 

Секторът на търговията на дребно представлява около 25% от частното потребление в Германия. Данните за търговията на дребно много често са предмет на доста големи ревизии. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още