IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските власти са по-оптимистични за икономиката

Причината е оптимизмът за растежа на глобалното търсене и потребление

19:47 | 25.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Робот на придобития неотдавна от китайския концерн Midea Kuka на панаира в Хановер. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Робот на придобития неотдавна от китайския концерн Midea Kuka на панаира в Хановер. Снимка: Ройтерс

Германското правителство повиши леко прогнозите си за икономическия растеж на страната за тази и следващата година на фона на засилващия се оптимизъм за растежа на глобалното търсене и потребление, съобщава Ройтерс, позовавайки се на двама висши правителствени представители.

Така властите в Берлин очакват вече ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) от 1,5 на сто през тази година и 1,7 на сто през следващата. Това представлява увеличение с по 0,1 на сто спрямо предишните прогнози от януари.

Очаква се освен това трудовият пазар да добави около 1 млн. нови работни места през тази и следващата година, като това вероятно ще подкрепи вътрешното потребление и ще повиши приходите от данъци.

Очаква се икономическото министерство да представи официално новите прогнози в сряда, а те ще са база и за новите оценки за данъчните приходи, които ще са факт към средата на май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още