IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическите нагласи в Германия се влошават през февруари

Показателят за актуалната икономическа ситуация в еврозоната обаче записва ръст и излиза на положителна територия за пръв път от юли 2011 г.

17:29 | 14.02.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Икономическите нагласи в Германия се влошават през февруари. Индексът за очакванията на Центъра за европейски икономически изследвания (ZEW) в Манхайм записва спад от 6,2 пункта до 10,4 пункта.

„Спадът в очакванията вероятно е резултат от публикуваните неотдавна неблагоприятни данни за индустриалното производство, продажбите на дребно и износа“, коментира Ахим Вамбах, президент на центъра. „Политическата несигурност, свързана с Brexit, бъдещите икономически политики в САЩ, както и многото избори в Европа понижиха очакванията. Все пак икономическата обстановка в Германия не се е влошила значително“, посочва той. 

Индексът за актуалната ситуация в Германия се понижава леко с 0,9 пункта, но остава на много високо ниво от 76,4 пункта.

Измерителят за очакванията за икономиката в еврозоната се понижава до ниво, сходно с това за очакванията във федералната република. Отчита се спад от 6,1 пункта до 17,1 пункта.

Показателят за актуалната икономическа ситуация в еврозоната обаче записва ръст от 3,2 пункта до 2,8 пункта през февруари и излиза на положителна територия за пръв път от юли 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Jay Gould
преди 7 години
Както писахте бежанците са полезни за Европа и Германия и като почнат сега да работят тия милион сирийски бежанци, жени и дечица и арабски инженери, като започнат да сглобяват арабски Мерцедес всичко ще се оправи. Аз съм оптимист за Германия и вярвам на безпристрастността на журналистите и тяхната оценка на бежанската икономика. Аллах Акбар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
kloynat
преди 7 години
супер марио гаргамел да вади базуката с хеликоптерните кинти там е истината за да се затрие еврото
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още